I Finland föder man upp en unik Lantgris
När du som konsument köper ditt griskött finns det flera aspekter att ta i beaktande.
Fläskfilé
Vad sägs om en väl putsad bit av österbottniskt gårdskött från den finländska lantgrisen? Tänkte väl det! Vår fläskfilé passar perfekt till både vardag och fest. Tillaga den som du önskar – den är lika god att steka och grilla som att lägga i en puttrande gryta. Fläskfilé smakar extra gott eftersom den inte är lika aktiv som andra muskler hos grisen och blir därför extra mör.
Tips på tillagning
Smidigast steker du din fläskfilé hel i ugn. Populärt är även att skära upp köttet i tunna skivor och steka i en vanlig panna. På sommaren kan du öka smakupplevelsen ännu mer genom att grilla fläskfilén över en bädd av glöd. Bjud in dina vänner och servera med en god sås.
Det är något speciellt med Familjen Snellmans kött
Bra kött kommer från djur som har levt ett bra liv. Därför får våra grisar aldrig genmodifierat foder. Allt vårt griskött är 100 % finländskt och kommer från våra egna familjegårdar. I Jakobstad skärs köttet för hand av våra professionella styckare. Och naturligtvis alltid garanterat färskt kött, eftersom vi aldrig fryser det vid något tillfälle.
När du som konsument köper ditt griskött finns det flera aspekter att ta i beaktande.
Vill ge konsumenten möjlighet till en bättre och mer hållbar matvardag.