Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
Familjen_Snellman_primärproduktion

Om Familjen Snellman

Familjeföretaget Snellman är ett av Nordens ledande livsmedelsföretag och har sedan 1951 varit verksamt i Jakobstad. Snellman producerar kött- och charkprodukter samt färdigmat. Köttråvaran kommer från våra österbottniska familjegårdar.

Våra produkter är en garant för omtanke, hållbarhet, kvalitet och hantverk och i generation efter generation har vi hållit fast vid vår övertygelse om att bra kött kommer från djur som har levt bra liv. 

Vi har verksamhet i Finland och Sverige med varumärken som Snellman, Carolines Kök, Kokkikartano, Mr Panini, Fodax och MUSH. Snellman Sverige AB ingår i Snellman Group med 1 800 anställda och en omsättning på ca. 421 miljoner euro år 2022.

Läs mer här.

Snellmans 70-åriga historia

Snellman är ett familjeföretag från lilla kuststaden Jakobstad i Österbotten. Företaget startade år 1951 då bröderna Snellman började tillverka korv i små källarutrymmen och har genom åren vuxit till en verksamhet som idag omfattar anskaffning, slakteri, nedskärning, köttförädling, charkproduktion. 

Familjen Snellman erbjuder kött- och charkprodukter med hög kvalitet och kötthalt gjorda på gmo-fritt kött från familjegårdar. Kvalitet, omtanke och hantverk är lika viktigt för oss nu som när vi startade Familjen Snellman för över 70 år sedan i Österbotten. Denna tradition av hantverksskicklighet och omsorg har tagit oss dit vi är idag. Och nya innovationer för oss framåt. 

Snellman är föregångare

Vi på Familjen Snellman har alltid velat göra gott. Grundarbrödernas intresse för kött och korv lever ännu i denna dag. Företaget är en föregångare inom bl a korv med hög kötthalt som varken innehåller svål eller tillsatt fosfat. 

Familjen Snellmans verksamhet är ärlig, människonära och bygger på hög företagsetik. Verksamhetens bärande element är naturlighet, säkerhet, ansvar samt ren, naturlig mat. Dessa element betonas också i djuruppfödningen. Bra kött kommer från djur som har levt ett bra liv. Därför får våra grisar och nötdjur aldrig genmodifierat foder. 

Naturlighet är ett naturligt val för oss

Naturlighet och hållbarhet är två bärande grundelement i vår verksamhet. De är bärande i hela produktionskedjan – från våra familjegårdar och höga krav på djuromsorg, till valet av foder, miljövänliga transporter och förpackningar. Naturlig och hållbar mat, från oss till dig. 

Naturlighet syns i hela produktionskedjan. Det målmedvetna arbetet mot allt naturligare produkter med bättre smak startade vid Snellman redan för många år sedan. Naturligheten genomsyrar också valet av råvaror. Hos Snellman syns detta val i att all köttråvara till 100 % kommer från familjegårdar i Österbotten. 

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla