Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
Familjen_Snellman_Naturligt_hållbart_framsida

Vårt ansvar

Ansvar är egentligen bara ett tomt ord, om man inte backar upp det med konkreta gärningar. Hos oss på Snellmans finns människornas, naturens och djurens välmående alltid i centrum. Dessutom vill vi ständigt göra förbättringar. För oss betyder ansvar framförallt något så enkelt som att konsumenten med gott samvete skall kunna välja våra produkter från butikshyllan. Vi vill ge möjlighet till det bättre.

ROLAND K.A. SNELLMAN, VD FÖR FAMILJEN SNELLMAN
familjen-snellman-roland-snellman-2

Vårt ansvar: Naturligt hållbart

Vi på Familjen Snellman har alltid velat göra gott. Kvalitet, omtanke och hantverk är lika viktigt för oss nu som när vi startade Familjen Snellman för snart 70 år sedan. 

Naturlighet och hållbarhet är två bärande grundelement i vår verksamhet. De är närvarande i hela produktionskedjan – från våra familjegårdar och höga krav på djuromsorg, till valet av foder, miljövänliga transporter och förpackningar. Naturlig och hållbar mat, från oss till dig. 

Vi på Familjen Snellman visar respekt för människors, djurs och miljöns välbefinnande. Ansvar innebär gärningar för en bättre morgondag. Vi har en ansvarstagande strategi i ryggraden. Den följer oss i vardagen, som en del av den dagliga verksamheten. Vårt ansvar bygger på fyra hörnstenar:

Hållbar primärproduktion

Vi satsar målmedvetet och långsiktigt på gårdskött från familjegårdar i Österbotten. Bra kött kommer från djur som har levt bra liv. Därför får våra grisar och nötdjur aldrig genmodifierat foder. Du kan alltid lita på att vi tillsammans med våra producenter värnar om djurens välmående.

Ansvarsfulla produkter

Vi använder alltid äkta gårdskött från familjegårdar, för att göra så äkta och naturliga varor som möjligt – mer kött och mindre tillsatser. Våra produkter är säkra, välsmakande och så naturliga och äkta som möjligt. Vi agerar alltid enligt våra värderingar och etiska principer och vi instruerar även våra samarbetspartner att följa dem.

Välmående personal 

Vår människosyn grundarsig på en enkel värdering, bemöt andra som du själv vill bli bemött. Vår verksamhet är människonära, öppen och djärv. Omsorg, förtroende och engagemang hör till våra tillvägagångssätt på Snellman. 

En del av miljön och samhället

Vårt ständiga mål är att minska miljöbelastningen från vår verksamhet genom att använda råvaror och energi så effektivt som möjligt. Vi motarbetar svinn i alla delar av livsmedelskedjan som en del av vårt hållbarhetsarbete. Vi vill vara en samhällsaktör som på ett hållbart sätt förbättrar sin konkurrenskraft och främjar välbefinnande i samhället.

Vårt kvalitetsprogram

Nedan kan du läsa mer om hur vi gör saker på vårt sätt.

februari 18, 2021 All in på All Natural – fem fakta om Familjen Snellmans korvar som görs helt utan tillsatsämnen Det går att göra god korv helt utan tillsatsämnen. Ge Familjen Snellmans All Natural-serie en ärlig chans, du kommer inte att ångra dig!
Korv Produktnyheter
november 16, 2020 Biogas ett steg på vägen mot smartare energilösningar Övergången till biogas har minskat på fabrikens koldioxidutsläpp med 3450 ton per år.
Ansvarsfullhet
november 19, 2020 Chaufförernas engagemang och yrkeskompetens avgörande vid lyckade djurtransporter Löftet om ansvarstagande inom Snellmans primärproduktion inbegriper ett starkt ställningstagande för djurens välbefinnande.
Ansvarsfullhet Familjegårdar
september 16, 2020 Djurhållningen i vår nöt- och svinkedja Vi värnar om djurens välmående och hälsa
Ansvarsfullhet Familjegårdar
oktober 5, 2020 En gmo-fri produktionskedja Vi valde för flera år sedan att använda den naturliga vägen.
Ansvarsfullhet Familjegårdar
januari 14, 2021 Ett medvetet val med färre livsmedelstillsatser: ”Det underlättar vår verksamhet när vi har starka principer att luta oss mot” Ett tillsatsämne får aldrig blir ett självändamål. Behöver vi inte använda en tillsats så gör vi inte det.
Ansvarsfullhet