Fläskfilé med körsbärstomater och rostade mandlar
Stekt fläskfilé i skivor – enkelt!
Utsökt fläskfilé, mycket tomater och rostade mandlar. Denna enkla maträtt går lätt att laga med Snellmans premium fläskfilé. Det går bra att servera med potatis, pasta eller ris och en fräsch sallad. Ett enkelt och väldigt gott recept för stekt fläskfilé i skivor!
I receptet används Premium Putsad Fläskfilé
Fläskfilén är god och mångsidig och fungerar både i vardagen och till fest. Lika god i ugn, stekpanna eller på grillen.
- 1 st fläskfilé
- 2 msk smör eller olja
- 2 tsk grillkryddblandning
- 1 brk (400 g) tomatkross
- 100 g körsbärstomater
- 1 köttbuljong
- 0.5 dl ketchup
- 1 tsk basilika
- 1 dl skalade mandlar
- Salt
- Peppar
- Ta fram köttet i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning.
- Dela köttet i mindre skivor. Samt salta och peppra dem något.
- Hetta upp fettet i en stekpanna och bruna skivorna i några omgångar, krydda.
- Lägg alla köttskivor i pannan och tillsätt tomatpuré, körsbärstomatshalvor, smulad buljongtärning, ketchup och basilika. Lägg på ett lock och låt maten stå och puttra på medelhög värme i ca 30 minuter.
- Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta skalade mandlarna tills de är gyllenbruna. Strö över mandlarna på rätten.
- Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad. Njut!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Recept
Stekt fläskfilé från Familjen Snellman
Receptet för stekt fläskfilé med körsbärstomater och rostade mandlar är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår användning av färskt kött och hur vi värnar om djurens välmående.