Saftig rostasfilé på grönsaksbädd
Rostasfilén är en oerhört god och smakrik bit österbottniskt nötkött från Familjen Snellman. En nyhet för 2023 som inte gör dig besviken! I det här receptet får filén sig en rejäl dos smak av vitlök.På en bädda av grönsaker ser du till att få en balanserad, mångsidig och energirik måltid som mättar många magar.
- 2 st spetspaprikor
- 1 stor lök
- 2 st morötter
- 1 st broccoli (250 g)
- 100 g grönkål
- 2 msk olja
- salt
- svartpeppar
- örter/kryddor enligt tycke och smak
- 1 st Rostasfilé från Familjen Snellman
- Olja eller smör till stekning
- 3-5 klyftor vitlök
- Salt
- Peppar
- Örter, t.ex. några timjamkvistar
- Börja med köttet: Tag filén i rumstemperatur 30 minuter innan du inleder tillrednngen. Bryn först köttets yta i stekpanna i smör eller olja, mot slutet av bryningen tillsätter du vitlök, och om så önskas örter.
- Sätt köttbiten i en ugnssäker form och stick in stekmätaren. Stek i 150-gradig ugn tills innertemperaturen landat på drygt 60 grader, det borde ta ca. 30-45 minuter.
- Svep in köttet i folie och låt dra i ca. 10 minuter. Skär tunna skivor inför serveringen.
- Grönsakerna kan du fixa medan köttet är i ugn. Tvättta noga och skala löken och morötterna. Strimla allt och stek i varm panna i olja tills de mjuknat och börjar få färg.
- Krydda med salt och peppar och, om du vill, med färska örter och chilikräm. Stek inte sönder grönsakerna ändå, får gärna ha kvar lite tuggmotstånd.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla