Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Pepprig rostbiff med knaprig potatis och rödvinssås

6 personer
01:00
Rostasfilé recept

Rostasfilén är en oerhört god och smakrik bit österbottniskt nötkött från Familjen Snellman. En nyhet som kom 2023 och som blivit en succé! Detta recept måste ni testa.

I receptet används Rostasfile

Vansinnigt gott kött av bästa kvalitet från våra österbottniska familjegårdar, en bit väger ca. 1 kg. Lika god i ugn, stekpanna eller på grillen.

Ingredienser
Rostasfilé :
  • 1 st Rostasfilé från Familjen Snellman cirka 1 kg
  • 2 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk pepparmix
  • 1 tsk salt
Knapriga potatisar:
  • 800 g potatis
  • 50 g smör
  • 1-2 msk färsk finhackad timjan
  • 3/4 tsk salt
  • 1 liter spenat
Rödvinssås 4 dl:
  • 2 små schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk sirap
  • 2 dl kraftigt rött vin
  • 4 dl köttbuljong
  • 5 msk mörk såsredning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk - 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
Gör så här
  1. Tag köttet ur kylskåp en timme innan tillagning. Torka av köttets yta med hushållspapper. Bryn biten i smör tills den är vackert brun i sin helhet.
  2. Massera in köttet med skalad vitlök, pepparmix och salt. Lägg köttet i en ugnsform. Stick in en termometer i den tjockaste delen av köttet.
  3. Tillaga i ugn vid 125 grader i cirka 50 minuter, tills köttets innertemperatur når 56 grader. Låt sen biffen vila inslagen i aluminiumfolie.
  4. Skär potatisen i bitar. Stek potatisen i rejält med smör i stekpanna tills potatisen är får vackert brun färg. Smaksätt med timjan och salt.
  5. Blanda i den sköljda spenaten. Fortsätt steka i ytterligare några minuter tills spenaten har mjuknat och blandats väl med potatisen.
  6. Skär köttet i tunna skivor. Servera biffen med knapriga potatisar och rödvinssåsen.
  7. Rödvinssås:
  8. Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs löken i smör i en kastrull i några minuter. Tillsätt rosmarin och sirap. Rör om och stek i 3–4 minuter tills löken har fått fin färg.
  9. Tillsätt rött vin och köttbuljong. Låt sjuda sakta i 10 minuter. Sila buljongen och häll tillbaka i kastrullen. Blanda i såsredning. Koka upp och låt sjuda ännu i ett par minuter.
  10. Smaksätt med balsamvinäger, salt och svartpeppar.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension