Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Grillad rostasfilé med somrig bönsallad

Perfekt nötkött med fräsch sallad.

6-8
01:00
Rostasfilé recept

Rostasfilén är en oerhört god och smakrik bit österbottniskt nötkött från Familjen Snellman. I vårt somriga recept får filén sällskap av en läcker och matig bönsallad.

I receptet används Rostasfile

Vansinnigt gott kött av bästa kvalitet från våra österbottniska familjegårdar, en bit väger ca. 1 kg. Lika god i ugn, stekpanna eller på grillen.

Ingredienser
Köttet:
  • 1 st Rostasfilé från Familjen Snellman
  • en nypa salt
  • några varv peppar från kvarn
  • lite olja
Bönsallad:
  • 500 g tunna gröna bönor
  • 200 g rädisor
  • 2-3 ts rypsolja
  • saft från en halv citron
  • en nypa salt
  • några varv peppar från kvarn
  • 150 g fetaost
  • basilika
Gör så här
  1. Börja med köttet: Tag köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning.
  2. Ytkrydda köttet med kryddor och lite olka enligt önskemål och lägg i en stektermometer på tjockaste stället.
  3. Låt grillen bli varm och grilla filén på direkt värme i 10 minuter under rotation, så den får en vacker färg överallt.
  4. Sänk grilltemperaturen eller flytta över filén på indirekt värme och fortsätt tills innertemperaturen på köttet når mellan 60 grader (skall ta ca. 25 minuter).
  5. Svep ännu in köttet i folie och låt dra ca. 10–15 minuter innan servering.
  6. Gör din sidorätt klar: Börja med att koka bönorna i 5–7 minuter i saltat vatten. Häll slutligen av vattnet.
  7. Skölj av de kokta gröna bönor och blanda med halverade rädisor och oljan i en skål. Krydda med salt och peppar.
  8. Kläm över saften från en halv citron. Rör om och smula i fetaosten.
  9. Toppa med basilika och servera tillsammans med trancherade bitar av rostasfilén.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension