Rostasfilé med örtig klyftpotatis och krispiga grönkålschips
Rostasfilén är en oerhört god och smakrik bit österbottniskt nötkött från Familjen Snellman. En nyhet för 2023 som inte gör dig besviken! I det här receptet får filén sig en rejäl dos smak av vitlök.
- 1 st Rostasfilé från Familjen Snellman
- Olja eller smör till stekning
- 3-5 klyftor vitlök
- Salt
- Peppar
- Örter, t.ex. några timjamkvistar
- 1 kg mjölig potatis
- 2 tsk olja
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- Färsk timjam eller oregano
- 200 g grönkål
- 1,5 msk olja
- 0,5 tsk salt
- Börja med köttet: Tag filén i rumstemperatur 30 minuter innan du inleder tillredningen. Bryn först köttets yta i stekpanna i smör eller olja, mot slutet av bryningen tillsätter du vitlök, och om så önskas örter.
- Sätt köttbiten i en ugnssäker form och stick in stekmätaren. Stek i 150-gradig ugn tills innertemperaturen landat på drygt 60 grader, det borde ta ca. 30 minuter.
- Svep in köttet i folie och låt dra i ca. 10 minuter. Skär tunna skivor inför serveringen.
- Grönkålschipsen tillreder du enkelt: Tvätta och torka kålen väl. Avlägsna hårda delar av kålen och riv passliga, portionsstora bitar av kålen. Massera in salt och olja på ytan och sprid ut på en plåt med papper.
- Stek i 150-gradig ugn i ca. 15-20 minuter, men kom ihåg och vända chipsen efter halva tiden, håll ett öga på chipsen så de inte bränns.
- Tvätta, skala och dela potatisen. Massera in olja och kryddor på ytan. Sätt in potatisen i ugnen tillsammans med köttet och chipsen. Köttet och chipsen kommer bli klart förre så ta ut dem och då höjer man temperaturen i ugnen till 225 gradera, fortsätt tills potatisen är klar
- När potatisen fått fin färg tar du ut dom och serverar tillsammans med kött, chips och kanske en god aioli och stekta morötter.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla