Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
Chorizo-grönkålsquesadillas

Chorizo-grönkålsquesadillas med salsa på äpple och bacon

4
00:40
Korv

Quesadillas fyllning med chorizo och grönkål

Vad händer när du kombinerar lite nordiska grönsaker, en fin finsk köttråvara och den mexikanska matkulturen? Magin som uppstår är en chorizo-grönkålsquesadillas med salsa på äpple och bacon som kompletteras med både cheddar och jalapeño. Quesadillas fyllning med skivad chorizo och grönkål är hur läckert som helst!

I receptet används produkten Chorizo All Natural

Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror. 

Ingredienser
Chorizo-grönkålsquesadillas:
  • 1 paket (á 230 g) Snellmans All natural chorizo
  • 4 st blad av grönkål
  • 1 msk olja eller baconfett
  • svartpeppar
  • 2 msk finhackad jalapeno ur konserv
  • 100 g cheddarost
  • crème fraiche
  • 4 st tortillaskal
  • 1 st avocado
  • saften från en halv citron
  • salt
Salsa på äppel och bacon:
  • 1 paket bacon av hög kvalitet, Snellmans om du lyckas få tag på det :)
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5-1 st röd chili
  • 3 msk färsk koriander, hackad
  • 2 st inhemska äpplen
  • saften från en halv citron
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
Gör så här
  1. [Quesadillas] Skär tunna skivor av chorizon. Skär bort den grova stjälken av grönkålen och hacka bladen. Värm olja på pannan och bryn chorizon. Tillsätt kålen och stek ännu en stund, krydda enligt smak med svartpeppar.
  2. Finhacka jalapenin, riv osten. Plocka upp ett tortillaskal på skärbrädan och smeta in med crème fraiche. Fyll halva tortillan med din blandning av korv och kål, salsan av bacon och äppel samt jalapeñon och riven cheddar. Vik över andra halvan som lock. Upprepa samma procedur med de övriga skalen.
  3. Klyv avocadon och gröp ur fruktköttet i en skål. Mosa med en gaffel och blanda i citronsaft och salt.
  4. Värm pannan och stek dina fyllda quesadillas på båda sidorna på medelvärme, tills de får en gyllenbrun yta och osten smälter. Skär på hälten och servera med resten av salan och avocadosmeten.
  5. [Salsa] Skär små bitar av ditt bacon och bryn i pannan. Låt rinna av och spara lite av fettet ur pannan, ungefär en matsked behövs om du vill utnyttja det när du steker dina quesadillas.
  6. Skala och hacka rödlöken och vitlöken. Hacka även chili och koriander. Avlägsna fröna från äpplen och skär små kuber. Blanda alla ingredienser i en skål och krydda med salt och svartpeppar.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Recensioner

Skriv en recension

Quesadillas fyllning från Familjen Snellman

Vårt recept för chorizo-grönkålsquesadillas är utformade enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår produktion av korvar och hur vi värnar om djurens välmående.