Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Godaste grillkorvstillbehören med Micke Björklund

4
00:45
Lätt
Korv

Den godaste grillkorven behöver också gott sällskap! Micke Björklund bjuder på sina bästa tips för att du skall kunna duka upp en riktigt kunglig korvbuffé i sommar!

Ingredienser
Coleslaw:
  • ⅛ vitkål
  • 1 stor morot
  • 1 grönt äpple
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • ¼ citron, saften
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • svartpeppar
Inlagda senapskorn:
  • 1,5 dl gula senapskorn
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl socker
  • 1,75 dl äppelvinäger
  • 2 tsk salt
Rostad lök:
  • 1 stor gul lök
  • ½ dl majsstärkelse
  • 5 dl rapsolja
  • salt
Gurksallad:
  • ½ röd paprika, finskuren
  • ½ gul lök, finskuren
  • 1,5 dl inlagd gurka, hackad
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk stark senap
  • Salt
  • Svartpeppar
Gör så här
  1. Börja med coleslaw. Finstrimla kålen, äpplet och moroten och lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt socker och salt i kålen och massera in det, låt det sedan stå 15 minuter och krama ur så mycket vätska som möjligt. Blanda grönsakerna med resten av ingredienserna.
  3. De inlagda senapskornen är enkla: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelvärme tills det mesta av vätskan har kokat bort.
  4. Ta sen itu med löken. Värm oljan till 120-130 grader. Dela och skiva löken tunt och vänd skivorna i majsstärkelse. Lägg dem i en sil och skaka av all överlopps majsstärkelse.
  5. Lägg löken i omgångar den varma oljan och rör om då och då så de inte bränner. Lyft upp löken på ett hushållspapper när den fått fin färg och smaka av med salt.
  6. Låt svalna och förvara i en lufttät burk
  7. Gör slutligen också gurksalladen. Stek först paprikabitarna mjuka i lite olja och låt svalna.
  8. Blanda resten av ingredienserna och tillsätt paprikan.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension