Pulled pork med mandarinsmak
4
07:00
Lätt
Har du ännu hunnit testa den fräscha mandarinen i matlagning och bakning? Slutresultatet blir både smakrikt och saftigt, som t.ex. när du med tålamod tillreder pulled pork enligt detta recept. Pulled pork blir riktigt gott när du äter köttet i ett pitabröd eller en taco och varvar med allehanda läckerheter.
Har du ännu hunnit testa den fräscha mandarinen i matlagning och bakning?
- 1 dl mandarinjuice, (2–3 mandariners saft)
- 2 st skal av två rivna mandariner
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 4 msk farinsocker
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 2 tsk svartpeppar
- 1 tsk torkad timjam
- 1 msk salt
- 1 pkt karré från Familjen Snellman
- Tag köttet i rumstemperatur senast en timme innan tillredning. Ställ ugnen på 125 grader.
- Riv skalet av ett par mandariner och varva med saften från 2-3 mandariner. Tillsätt övriga marinadingredienser och rör om.
- Placera kasslerbiten i en ugnsfast form, häll marinaden över köttet och täck med folie.
- Låt mysa i ugnen mellan 5-7 timmar tills köttet lätt smular sönder. Låt vila täckt i en halv timme och riv sedan köttet med två gafflar och rör om ordentligt.
- Servera grisköttet i pitabröd eller som fyllning i tacos. Du kan varva ditt pitabröd med t.ex. picklad rödlök, sallad, gurka eller bladpersilja., Också fetaost passar utmärkt i helheten.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla