Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
Ramensoppa med karré

Pulled pork av karré i smakrik ramensoppa

Är du utrustad med både tid och tålamod? Bra! Då är detta recept nämligen perfekt för just dig.

6
12:00
Karré recept

Är du utrustad med både tid och tålamod? Bra! Då är detta recept nämligen perfekt för just dig. Karrén blir fantastiskt god med omsorg och eftertanke, och den gör sig perfekt i den härliga österländska kryddblandningen som den varma ramensoppan erbjuder.

Ingredienser
Köttet:
  • 1 kg karré av lantgris
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 dl svartpeppar
Till grytan:
  • 2 st morot
  • 1 st lök
  • en halv fänkål
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st färsk bit ingefära stor som en tumnagel
  • 1,5 l kött-, höns-, eller vegebuljong (fond)
  • 2 msk mirin eller risvinäger
  • 0,5 dl sojasås
  • 2 msk GoChuJang-chilipasta
  • 1 st röd chili
Dessutom:
  • 4 st ägg
  • 2 st vårlök
  • 200 g ramen nudlar
  • 1 msk sesamfrön (svarta)
  • groddsallad eller groddar
Gör så här
  1. Massera in salt och peppar på köttets yta. Skala moroten och skär den skalade löken i fyra bitar, gör skivor av fänkålen, skala vitlökarna och gör även skivor av ingefäran.
  2. Värm olja i en panna och ge karrén en vacker yta, lyft över i en gryta med lock.
  3. Tillsätt olja i pannan och lägg i alla grönsaker. Sautera tills löken börjar få färg och häll sen över pannans innehåll i köttgrytan.
  4. Värm upp buljongen i pannan och tillsätt soja, mirin, GoChuJang-pasta och finhackad chili. Låt koka upp och häll över karrén och grönsakerna i grytan, se till att hela köttbiten täcks av vatten.
  5. Låt grytan mysa i en 125-gradig ugn i mellan 6-8 timmar.
  6. Lyft köttet ur grytan och låt svalna. Sila vätskan och spara den, du använder den som spad till soppan.
  7. Använd två gafflar för att strimla grisen. Fukta det strimlade köttet lätt med vätskan som blev över. Receptet är rejält tilltaget, så en del av köttet kan du använda till en annan maträtt eller frysa för framtida bruk.
  8. Koka äggen lösa, ungefär 6 minuter. Koka upp spaden, tillsätt moroten som du först strimlat till pinnar. Lägg i nudlar och koka i spaden enligt instruktionerna på förpackningen.
  9. Portionera soppan i skålar, toppa med strimlad karré, groddsallad och ägghalvor.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension