
Grillad karré
Härlig grillad karré som först får sjuda länge i en god buljong i ugn och färdigställs sen på grillen.
Grillad karré som först får sjuda länge i en god buljong i ugn och färdigställs sen på grillen. Vi på Familjen Snellman kan gott rekommendera detta recept. Testa du också, resultatet blir garanterat en utsökt smakupplevelse!
- 1 rejäl bit karré av lantgris
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk pepparmix
- 1 msk matolja
- 4 dl köttbuljong
- 5 dl hackade rotfrukter (morot, selleri, palsternacka, kålrot)
- 1 lök
- 1 chili
- 1 dl valfri grillsås till servering
- Skär upp karrén i tjocka biffar. Krydda biffarna och låt köttet stå i rumstemperatur i 30 minuter.
- Bryn biffarna i olja, flytta köttet från stekpannan till en ugnsform. Häll i köttbuljongen i formen. Tillsätts de hackade rotfrukterna, löken och chilin.
- Täck formen med lock eller folie. Stek i ugn i 150 grader i 2-2 ½ timme. Låt kylas.
- Ta upp biffarna ur buljongen, pensla dem med grillsås och grilla.
- Servera med marinerade grönsaker eller en somrig sallad.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla