Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Pannbiff med rödlökssylt

7
00:50
Lätt
Färsrecept

Pannbiff av nötfärs passar utmärkt till potatis, ris eller sallad. Dessa lite ovanliga, men delikata köttfärsbiffar får sina goda smak från Familjen Snellmans nötfärs 12% och smakrik rödlökssylt. Prima råvara från våra österbottniska familjegårdar garanterar den goda köttsmaken och den rätta konsistensen i dina biffar.

Ingredienser
Färsbiffar:
  • 1 pkt Familjen Snellman Nötfärs 12 % 700 g
  • 1 dl skorpmjöl
  • 200 g gräddfil
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk malen fenkål
Rödlökssylt:
  • 4 st rödlökar
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl sylt-marmeladsocker
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 lagerblad
Gör så här
  1. Börja med att tillreda rödlökssylten. Dela rödlöken, ta bort skalet, skär i två delar på längden, och skiva halvorna.
  2. Lägg den skivade rödlöken i en kastrull, häll på rödvinsäticka och sylt-marmeladsockret, och tillsätt kryddorna.
  3. Koka upp och rör ihop ingredienserna. Sätt på locket och låt sylten mogna på svag värme i ca 15 min (rör om då och då).
  4. Låt sylten svalna, och ta bort lagerbladet.
  5. Låt maletköttet stå i rumstemperatur 30 minuter innan tillredning.
  6. Blanda skorpmjöl, gräddfil, ägg, salt och kryddor i en skål. Låt det svälla i 15 minuter.
  7. Blanda i maletköttet. Forma 14 biffar av degen.
  8. Fördela rödlökssylten över sju av biffarna och lägg de ofyllda biffarna över sylten.
  9. Grilla eller stek biffarna. Servera tillsammans med potatis- och grönsallad.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension