Lasagnesoppa
8
00:30
Lätt
Den utsökta smaken av lasagne i form av en enkel och smidig soppa! Vi kan också kalla den för en one pot lasagne, eftersom alla ingredienser läggs i samma gryta och kokas tills det hela är klart. Denna rejäla sats med lasagnesoppa med nyanser av tomat görs på Familjen Snellmans 12-procentiga nötfärs. Crèmefraiche och färska körsbärstomater garanterar en klockren finish!
- 1 pkt Familjen Snellman nötfärs 12 % 700 g
- 2 msk olivolja
- 2 lök
- 4 vitlökslyftor
- 4 msk tomatpuré
- 2 tsk oregano
- 2 tsk basilika
- 3 tsk röd chilipulver
- 2 burk av tomatkross (á 500 g)
- 2 l vatten
- 4 buljongtärning
- 16 lasagneskivor
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar från kvarn
- 300 g crème fraiche
- 200 g körsbärstomat
- färsk basilika
- Skala och finhacka löken.
- Lägg olivolja i en rejäl kastrull och bryn köttet lätt. Lägg löken i kastrullen och fortsätt steka tills löken mjuknat.
- Tillsätt tomatpuré, oregano, basilika och krossad chili. Häll ännu i krossade tomater och buljong.
- Rör om och låt koka upp.
- Smula lasagneskivorna i kastrullen. Rör om och låt puttra lugnt under lock i 12–15 minuter tills pastan mjuknat. Krydda soppan med salt och svartpeppar.
- Halvera körsbärstomaterna. Tomaterna, crèmefraiche och basilika sätter pricken över i:et!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla