
Karamelliserad karré
Lätt som en plätt, eller då alltså en karamelliserad karré kanske! En bra grundråvara gör att du har alla förutsättningar att lyckas. Ge karrén en rejäl omgång i farinsocker, kokosvatten och en smakrik kryddblandning och du har en bra start på en rejäl måltid.
Lätt som en plätt, eller då alltså en karamelliserad karré kanske!
- 1 bit Karré av lantgris (kring 1 kg)
- 1 dl farinsocker
- 2 msk vatten
- 3,5 dl kokosvatten
- 1 st chalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl fisksås
- 0,5 tsk svartpeppar
-
Skär karrén i bitar på 3 x 3 cm. Skala och strimla löken och hacka vitlöken.
-
Värm upp farinsockret och vattnet i en wok tills den når kokpunkten och sockret smälter.
-
Lägg i köttbitarna, löken, kryddorna och kokosvattnet (du kan också använda kokosmjölk, men då avviker receptet rejält från orginalet, eftersom kokosvatten är klart)
-
Koka upp och låt sen blandningen puttra på, täck inte in med lock. Låt koka i 90 minuter, rör om nu och då. Målet är att vätskan försvinner och kasslern karamelliseras.
-
Servera karrén med kokt basmatiris, dekorera med färsk chili och koriander.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla