Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss
Karamelliserad karré

Karamelliserad karré

Lätt som en plätt, eller då alltså en karamelliserad karré kanske!

4
02:00
Lätt
Karré recept

Lätt som en plätt, eller då alltså en karamelliserad karré kanske! En bra grundråvara gör att du har alla förutsättningar att lyckas. Ge karrén en rejäl omgång i farinsocker, kokosvatten och en smakrik kryddblandning och du har en bra start på en rejäl måltid.

Ingredienser
  • 1 bit Karré av lantgris (kring 1 kg)
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 3,5 dl kokosvatten
  • 1 st chalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl fisksås
  • 0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
  1. Skär karrén i bitar på 3 x 3 cm. Skala och strimla löken och hacka vitlöken.
  2. Värm upp farinsockret och vattnet i en wok tills den når kokpunkten och sockret smälter.
  3. Lägg i köttbitarna, löken, kryddorna och kokosvattnet (du kan också använda kokosmjölk, men då avviker receptet rejält från orginalet, eftersom kokosvatten är klart)
  4. Koka upp och låt sen blandningen puttra på, täck inte in med lock. Låt koka i 90 minuter, rör om nu och då. Målet är att vätskan försvinner och kasslern karamelliseras.
  5. Servera karrén med kokt basmatiris, dekorera med färsk chili och koriander.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension