Fyllda paprikor
8
00:45
Lätt
Fyllda paprikor skapar en härlig variation i vardagen och går enkelt att ändra och förändra enligt tycke och smak, genom att variera fyllningen. I vårt recept får paprikorna en härlig sötma då de gräddas först, innan fyllningen med läcker Familjen Snellman nötfärs 12% läggs i. Fyllningen kompletteras med grönsaker, ris och färskost. På sommaren kan du också naturligtvis tillreda paprikorna på grillen.
- 1 pkt Familjen Snellman nötfärs 12 % 700 g
- 2 dl riven ost
- 8 st röda paprikor
- 2 st lökar
- 4 st vitlökslyftor
- 2 st morötter
- 4 st tomater
- 4 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 400 g färskost
- 2 dl ris
- Halvera alla paprikor och avlägsna alla frön. Sätt halvorna i en smord ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ca. 20 minuter i en 225-gradig ugn.
- Under tiden tillreder du fyllningen. Finhacka löken. Skala och riv moroten. Gör kuber av tomaterna. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
- Bryn köttet i stekpannan med en skvätt olja. Häll i löken och fortsätt steka tills löken mjuknat. Lägg i den rivna moroten och stek ännu en stund.
- Krydda blandningen med oregano, salt och svartpeppar. Häll i tomatpuré och vatten. Lägg ännu i tomaten och färskosten och rör blandningen jämn. Sist fyller du på med det kokta riset.
- Tag paprikorna ur ugnen och fyll varje halva med fyllning. Strö riven ost över halvorna. Stek i ugn ännu i 15-20 minuter eller tills osten smält och fått en vacker färg.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla