Eldiga pulled pork-pitabröd med coleslaw av rödkål och bacon
4
07:00
Marinerad rödlök, saftig rödkål, knapriga vinteräpplen och en karré från Familjen Snellmans som fått långmysa i ugn! När du ännu adderar varmt pitabröd till ekvationen får du en vintermåltid som heter duga.
- 1 paket Familjen Snellman karré av lantgris
- 3 msk farinsocker
- 1 msk salt
- 1 msk pulver av rökt paprika
- 2 tsk pulver av rökt chili
- 2 tsk svartpeppar
- 2 tsk torkad rosmarin
- 1 dl torrt vitt vin (eller äppelsaft)
- 1 paket riktigt god bacon
- 1/4 rödkål (ca 600 gram)
- 3 st morötter
- 1 st fet vitlöksklyfta
- 1/2 kruka bladpersilja
- 100 g gräddfil
- 1 dl god majonnäs
- saft från en halv citron
- salt och svartpeppar
- 2 st rödlök
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk socker
- 4 st stora pitabröd
- äppel i tunna skivor
- Pulled pork: Ta köttet i rumstemperatur en halv timme innan du skall tillreda den. Blanda ihop farinsocker, salt, paprika- och chilipulver samt svartpeppar och rosmarin. Massera in köttet med kryddblandningen runt hela biten.
- Lyft köttbiten i en gryta och tillsätt vin. Grädda i 110 grader i sammanlagt ungefär sex timmar. Varje jämn timme tar du ut köttet och penslar med blandningen den vilar i.
- Lyft ut köttbiten ur ugnen efter sex timmar och riv det till bitar med två gafflar. Blanda köttet i spaden du hade kvar i grytan. Använd direkt, eller låt svalna för att steka upp i smör i vid en senare tidpunkt.
- Coleslaw av rödkål och bacon: Gör små bitar av ditt bacon och knaperstek den i en varm panna. Låt svalna.
- Skär så tunna strimlor du kan av rödkålen och flytta över i en skål där du arbetar in salt i blandningen för att mjuka upp. Skala morötterna och gör små tunna pinnar av den.
- Skala och hacka vitlöken, finhacka bladpersiljan. Tillsätt morot, vitlök, bladpersilja och bacon i den rödkålsblandning och rör om.
- Blanda ihop gräddfil, majonäs och saften från en halv citron. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör ner såsen i din rödkålsblandning och rör om, smaka av.
- Marinerad rödlök: Skala rödlöken och skär skivor av den. Lägg löken, vitvinsvinägern och socker i en liten kastrull och koka upp, låt puttra i några minuter.
- Ta kastrullen av plattan, täck in med film och låt svalna.
- Fyll dina pitabröd: Värm upp pitabröd i ugn eller brödrost. Skär upp på mitten och öppna "fickan" - fyll ditt bröd med pulled pork, coleslaw, äppelskivor och marinerad rödlök.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla