Micke Björklunds köttpirog de luxe
8
01:30
Lätt
Fantastiskt stor och rejäl, den här köttpirogen av stjärnkocken Micke Björklund går inte av för hackor. Ett relativt enkelt recept med mycket smak, som räcker till att mätta många magar – naturligtvis med vår fantastiska nötfärs som nyckelingrediens. Kolla också tillredningen på Instagram!
- 200 g kvarg
- 200 g rumstempererat smör
- 250 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk kallt vatten
- salt
- 1 dl kokt ris
- 400 g Familjen Snellmans Nötfärs 12%
- 1 gullök
- 3 klyftor vitlök
- 200 g färska kantareller
- ¼ blomkål
- 1 ägg
- 150 g smetana
- salt
- svartpeppar
- matolja
- 1 ägg
- Blanda kvarg, smör, mjöl och bakpulver till en deg. Lägg plast över, ställ i kylen ca 1 timme.
- Koka riset och låt svalna.
- Finhacka lök, vitlök, blomkål och svamp.
- Stek svamp och blomkål, tillsätt färs, lök och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda med ris, smetana och ägg.
- Värm ugnen till 200°C.
- Kavla ut degen till två plattor. Lägg fyllningen på ena delen, pensla kanterna med ägg och täck med den andra. Pressa ihop kanterna med en gaffel.
- Pensla med ägg och baka i 20-25 minuter.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla