Svenska köttbullar
6
Lätt
Klassiska köttbullar på nötfärs från oss, en råvara av absolut högsta kvalitet från våra familjegårdar i Österbotten.
- 2 dl grädde
- 1 dl ströbröd
- 1 pkt Familjen Snellman nötfärs (700 g)
- 1 st ägg
- 1 msk grovkornig senap
- 1 1/2 tsk salt
- 2 tsk malen kryddpeppar
- 2 tsk torkad timjan
- smör och rapsolja till stekning
- Blanda grädde och ströbröd i en skål. Låt det svälla i några minuter. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
- Rulla smeten till bollar med oljade händer och placera dem på bakplåtspapper (ca. 24 st)
- Stek köttbullarna i några omgångar i en panna med en blandning av smör och rapsolja. Stek på medelvärme i cirka 8-10 minuter, eller tills de är vackert bruna och genomstekta.
- Du kan också tillaga köttbullarna i en ugn på 200 grader i 15-18 minuter. Om du vill kan du lägga köttbullarna i en brun gräddsås.
- Servera köttbullarna med potatismos samt med brun gräddsås och rårörda lingon.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla