Pannbiff med rödlökssylt
7
00:50
Lätt
Pannbiff av nötfärs passar utmärkt till potatis, ris eller sallad. Dessa lite ovanliga, men delikata köttfärsbiffar får sina goda smak från Familjen Snellmans nötfärs 12% och smakrik rödlökssylt. Prima råvara från våra österbottniska familjegårdar garanterar den goda köttsmaken och den rätta konsistensen i dina biffar.
- 1 pkt Familjen Snellman Nötfärs 12 % 700 g
- 1 dl skorpmjöl
- 200 g gräddfil
- 1 ägg
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk malen fenkål
- 4 st rödlökar
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 1 dl sylt-marmeladsocker
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 lagerblad
- Börja med att tillreda rödlökssylten. Dela rödlöken, ta bort skalet, skär i två delar på längden, och skiva halvorna.
- Lägg den skivade rödlöken i en kastrull, häll på rödvinsäticka och sylt-marmeladsockret, och tillsätt kryddorna.
- Koka upp och rör ihop ingredienserna. Sätt på locket och låt sylten mogna på svag värme i ca 15 min (rör om då och då).
- Låt sylten svalna, och ta bort lagerbladet.
- Låt maletköttet stå i rumstemperatur 30 minuter innan tillredning.
- Blanda skorpmjöl, gräddfil, ägg, salt och kryddor i en skål. Låt det svälla i 15 minuter.
- Blanda i maletköttet. Forma 14 biffar av degen.
- Fördela rödlökssylten över sju av biffarna och lägg de ofyllda biffarna över sylten.
- Grilla eller stek biffarna. Servera tillsammans med potatis- och grönsallad.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla