Wienerkorv med gurk- och chilisylt
Snellmans läckra wienerkorv-recept
Den här är god. Den är faktiskt riktigt god. Men beakta gärna att sylten du tillreder är som bäst efter några dagars lagring. Så börja med sylten och vänta sen några dagar innan du fortsätter med resten av vårt wienerkorv-recept. Tålamodet kommer att belöna dig!
I receptet används Wienerkorv kryddig
Den klassiska wienerkorven från Familjen Snellman i en lite kryddigare tappning som smakar ljuvligt gott!
- 1 pkt wienerkorv
- 200 g skalad smålök
- 1 msk olja
- 1 tsk sirap
- 0.25 kruka timjan
- 1 röd chili
- 1 tsk salt
- 1 tsk korianderfrön
- 0,75 dl ättiksprit
- 0,75 dl syltsocker
- 1 gurka
- 1 kruka dill
- Lantbröd
- Börja med gurk- och chilisylten. Finhacka chilin och lägg i en kastrull tillsammans med kryddor, ättika och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter.
- Riv gurkan grovt och blanda med i ättika- och kryddblandningen. Låt koka. Kyl ner, lägg till timjan och förvara i en burk i kylskåpet. Sylten är som bäst efter några dagars konservering.
- Skär wienerkorven i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg till lök, korv och sirap. Stek på medelhög värme tills korven och löken fått en fin färg. Tillsätt timjan.
- Servera tillsammans med gurk- och chilisylten och lantbröd.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Recept
Wienerkorv-recept från Familjen Snellman
Vårt läckra wienerkorv-recept med gurk- och chilisylt är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår produktion av korvar och hur vi värnar om djurens välmående.