Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss
Shakshuka med Chorizo

Shakshuka med chorizo

4
00:40
Lätt
Korv

Vad då för shakshuka? Det handlar om en läcker rätt med rötter i norra Afrika, där tomatsåsen och ägg spelar huvudrollen. I en ack så viktig biroll hittar ni vår alldeles egen chorizo!

Ingredienser
  • 1 pkt (230 g) Familjen Snellmans All natural chorizo
  • 1 st lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st olikfärgade paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk thailändsk chilisås (Sriracha)
  • 2 tsk socker
  • 0.75 tsk salt
  • 1 burk konserverade tomater
  • 1 dl vatten
  • 4 ägg
  • 10-15 svarta, kärnfria oliver
  • en nypa svartpeppar
  • 1 msk färsk persilja eller ruccola
Gör så här
  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva paprikorna och korven. Värm upp olja i en stor stekpanna som tål ugn.
  2. Bryn först löken och lägga efter en stund i paprika och vitlök. Stek i fem minuter, eller tills paprikan mjuknat. Lägg till balsamvinäger och låt koka.
  3. Lägg till korvarna, kryddorna, socker och salt till stekpannnan. Stek i ett par minuter.
  4. Lägg till de konserverade tomaterna och vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
  5. Värm ugnen till 225 grader. Gör små gropar i såsen och kläck äggen i dem. Krydda äggen med svartpeppar. Strö oliver över maten.
  6. Ställ stekpannan i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills äggen stelnat.
  7. Strö på örter och severa direkt tillsammans med bröd.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension