
Shakshuka med chorizo
Vad då för shakshuka? Det handlar om en läcker rätt med rötter i norra Afrika, där tomatsåsen och ägg spelar huvudrollen. I en ack så viktig biroll hittar ni vår alldeles egen chorizo!
- 1 pkt (230 g) Familjen Snellmans All natural chorizo
- 1 st lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st olikfärgade paprikor
- 1 msk olja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk thailändsk chilisås (Sriracha)
- 2 tsk socker
- 0.75 tsk salt
- 1 burk konserverade tomater
- 1 dl vatten
- 4 ägg
- 10-15 svarta, kärnfria oliver
- en nypa svartpeppar
- 1 msk färsk persilja eller ruccola
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva paprikorna och korven. Värm upp olja i en stor stekpanna som tål ugn.
- Bryn först löken och lägga efter en stund i paprika och vitlök. Stek i fem minuter, eller tills paprikan mjuknat. Lägg till balsamvinäger och låt koka.
- Lägg till korvarna, kryddorna, socker och salt till stekpannnan. Stek i ett par minuter.
- Lägg till de konserverade tomaterna och vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
- Värm ugnen till 225 grader. Gör små gropar i såsen och kläck äggen i dem. Krydda äggen med svartpeppar. Strö oliver över maten.
- Ställ stekpannan i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills äggen stelnat.
- Strö på örter och severa direkt tillsammans med bröd.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla