
Micke Björklunds sommarröra för en perfekt hot dog
Rödlök, saltgurka, äpple och persilja ger smak åt sommarens ultimata hot dog-fyllning.
Rödlök, saltgurka, äpple och persilja ger smak åt sommarens ultimata hot dog-fyllning. Receptet är gjort av den åländske stjärnkocken och mediepersonligheten Micke Björklund inom ramen för miniserien ”Mickes matresa”.
- 1 st äggula
- 2 tsk sötad senap
- 1,5 - 2 dl olja (ryps eller raps)
- 1 skvätt vitvinsvinäger
- Salt och peppar enligt smak
- 1 st rödlök
- 1 st saltgurka
- 1 st äpple
- persilja
- Några paket All Natural-korv från Familjen Snellman
- Hot dog-bröd
- Knäck ägget och sätt gulan i en skål, lägg i rejäla skedar av senapen och rör om. Tillsätt rypsoljan och rör om ytterligare.
- Tillsätt en skvätt vitvinsvinäger och några nypor salt samt ordentligt med peppar ur kvarn under omrörningen. Arbeta fram en jämn konsistens och ställ skålen åt sidan och vila en stund.
- Hacka små bitar av rödlöken och saltgurkan och sätt i skålen. Riv äpplet och sätt i skålen och tillsätt även finhackad persilja, som ger blandningen en vacker färg.
- Grilla avslutningsvis korven ordentligt och brödet krispigt, gärna över öppen eld. Lägg i korven, tillsätt röran och njut!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla