Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss
Korvsoppa 2.0 från Familjen Snellman

Korvsoppa 2.0

En stor rykande kastrull med varm soppa gör susen under kalla vinterdagar.

6
00:40
Lätt
Korv

En stor rykande kastrull med varm soppa gör susen under kalla vinterdagar. En pålitlig vardagsklassiker som korvsoppan når helt nya höjder, om du gör den på rejäl knackkorv och toppar din tallrik med en krispig sallad gjord på fänkål. Svårslaget helt enkelt!

Ingredienser
Korvsoppa med tomat:
  • 6 st potatisar
  • 3 st morötter
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bit purjo
  • 1 pkt (350 g) Riktig knackkorv
  • 1 burk skalade tomater (ca 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 tsk salt
  • 2 st hela korn kryddpeppar
  • 1 st lagerblad
  • 1 st buljongtärning
  • 1 l vatten
Fänkålssallad:
  • 2 st fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • en knippe bladpersilja
Gör så här
  1. Soppa: Skala och gör kuber av dina grönsaker. Tvätta purjon noga. Tillsätt olja i en kastrull och sautera grönsakerna en stund.
  2. Tillsätt tomatpurén tillsammans med buljongen och rör om. Öka på med tomaterna och vattnet. Krydda med salt, lagerblad och peppar.
  3. Låt blandningen puttra på platta på mild värme i ca 30 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Skär knackkorven i mindre bitar och bryn på varm panna. Sätt korven i soppan och koka ännu upp.
  4. Sallad: Skär små skivor av fänkålen, antingen med kniv eller en mandolin. Använd även stjälkens gröna delar. Bada skivorna i kallt vatten så de hålls krispiga och inte mörknar. Finhacka bladpersiljan.
  5. Lyft fänkålen ur vattnet och tillsätt persilja och kryddor. Rör ihop och servera ovanpå korvsoppan.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension