Koreansk nötfärsbowl
4-6
Testa ett recept med vår nötfärs som möter de asiatiska smakerna.
- 1 pkt Familjen Snellman nötfärs (700 g)
- 2 msk rapsolja
- 2-3 msk hoisinsås
- 1 msk riven ingefära
- 2 tsk gochujang - koreansk chilipasta
- 1 tsk salt
- 400 g rödkål
- 1 st spetspaprika
- 1 liten rödlök
- Saften från 1 lime
- 2 msk olja
- 1/2 tsk salt
- Röd chili efter smak
- 1-2 st salladslökar
- 1 dl finhackad koriander
- 1 msk sesamfrö
- Bryn nötfärsen i stekpanna med olja. Smaksätt köttet med hoisinsås, ingefära, chilipasta och salt. Tvätta och skär rödkålen i tunna strimlor. Tvätta spetspaprikan, dela och ta bort kärnhuset och skär sedan i strimlor.
- Skala och skär rödlöken i strimlor. Blanda kål, paprika och rödlök i en skål. Tillsätt limejuice, olja och salt. Lägg upp salladen på tallrikar.
- Toppa med stekta köttfärsen. Garnera med strimlad chili, salladslök, koriander och sesamfrön. Ringla slutligen lite extra hoisinsås över de färdiga salladsskålarna.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla