Rökt finmalen grillkorv med grönsaker
Gör egen rökt korv
Vår finmalda grillkorv blir riktigt god på grillen, men den kan också tillredas i en rökpåse tillsammans med grönsaker. Prova att göra egen rökt korv hemma, det är lättare än du tror och väldigt gott. Passar perfekt för en regnig dag!
I receptet används Prima finmalen grillkorv
Finmald grillkorv med en kötthalt på 86 procent. Den finmalda grillkorven innehåller varken svål, natriumglutamat eller tillsatt fosfat och är gjord på förstklassigt, gmo-fritt kött från österbottniska familjegårdar.
- 1 pkt finmalen grillkorv
- 4 paprikor
- 1–2 lökar
- 1 knippa salladslök
- 0.5 kruka mejram eller oregano
- 10 färska salviablad
- 2 msk olivolja
- 1 tsk pepparmix
- 1 tsk havssaltflingor
- Börja med att noggrant läsa rökpåsens instruktioner.
- Öppna korvpaketet, torka av korvarna med hushållspapper och stick hål i dem med en gaffel.
- Skölj paprikorna. Skala löken och skär i bitar. Dela gräslöken i två och hacka grovt. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt salviabladen, örterna, oljan och kryddorna. Blanda om.
- Lägg grönsakerna och korvarna i rökpåsen. Stäng påsen enligt instruktionerna. Värm ugnen till 250 grader.
- Lägg rökpåsen på en ugnsplåt och placera på ugnens nedersta fals. Låt värmas på 250 grader i ungefär 10 minuter. Sänk värme till 200 grader och låt vara i 10-15 minuter till.
- Ta rökpåsen ur ugnen, och låt stå i 5 minuter innan du öppnar den.
- Servera tillsammans med en blandad sallad.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Recept
Egen rökt korv från Familjen Snellman
Receptet för att göra egen rökt korv är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår produktion av korvar och hur vi värnar om djurens välmående.