Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Fyllda paprikor

8
00:45
Lätt
Färsrecept

Fyllda paprikor skapar en härlig variation i vardagen och går enkelt att ändra och förändra enligt tycke och smak, genom att variera fyllningen. I vårt recept får paprikorna en härlig sötma då de gräddas först, innan fyllningen med läcker Familjen Snellman nötfärs 12% läggs i. Fyllningen kompletteras med grönsaker, ris och färskost. På sommaren kan du också naturligtvis tillreda paprikorna på grillen. 

Ingredienser
Fyllda paprikor:
  • 1 pkt Familjen Snellman nötfärs 12 % 700 g
  • 2 dl riven ost
  • 8 st röda paprikor
  • 2 st lökar
  • 4 st vitlökslyftor
  • 2 st morötter
  • 4 st tomater
  • 4 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 g färskost
  • 2 dl ris
Gör så här
  1. Halvera alla paprikor och avlägsna alla frön. Sätt halvorna i en smord ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ca. 20 minuter i en 225-gradig ugn.
  2. Under tiden tillreder du fyllningen. Finhacka löken. Skala och riv moroten. Gör kuber av tomaterna. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
  3. Bryn köttet i stekpannan med en skvätt olja. Häll i löken och fortsätt steka tills löken mjuknat. Lägg i den rivna moroten och stek ännu en stund.
  4. Krydda blandningen med oregano, salt och svartpeppar. Häll i tomatpuré och vatten. Lägg ännu i tomaten och färskosten och rör blandningen jämn. Sist fyller du på med det kokta riset.
  5. Tag paprikorna ur ugnen och fyll varje halva med fyllning. Strö riven ost över halvorna. Stek i ugn ännu i 15-20 minuter eller tills osten smält och fått en vacker färg.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension