Fetaostfyllda köttbullar med klyftpotatis och tzatziki
4
01:15
Lätt
Köttbullarna får en lite lyxigare twist om du fyller på med fetaost. Fetaost ger saftighet, sälta och smak till dessa älskade klassiker, som du kompletterar med en ljuvlig tzatziki. Som färs gör du klokt i att välja Familjen Snellmans 12% nötfärs, en råvara av absolut högsta kvalitet från våra familjegårdar i Österbotten.
- 1 pkt Familjen Snellman nötfärs 12 % 700 g
- Några nypor salt
- Lite svartpeppar
- 1 st ägg
- 200 g fetaost i kuber
- 1 st gurka
- 3 vitlökslyftor
- 5 dl grekisk eller turkisk naturell yoghurt
- 1 tsk salt
- Lite svartpeppar
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 10 st potatis
- 0,5 dl rypsolja
- 1-2 tsk grillkrydda
- Blanda färsen med salt och svartpeppar efter tycke och smak. Provstek för att kontrollera att smaken är den som önskats.
- Forma till runda bullar och stick in en fetaostbit i varje köttbulle. Stek köttbullarna i ugn i 12–15 minuter i 225 grader.
- Skär potatisen i klyftor. Placera potatisen i en skål och blanda med oljan och grillkryddan.
- Lägg potatisklyftorna på ett bakplåtspapper och stek i 225 grader i ca 30 minuter.
- Riv gurkan och krama ur vätskan.
- Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Krydda med svartpeppar och salt och blanda därefter i gurkan.
- Tips! Överbliven fetaost kan användas i sallad eller smulas ner i tzatsikin!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla