Entrecôte på grillen
4-6
00:50
Lätt
Entrecôte blir härligt gott på grillen. Med en stekmätare ser du till att köttet inte blir torrt. Entrecôte kan du sen servera med sallad, grillade grönsaker och färskpotatis.
- 1 st mör och saftig entrecôte i bit från Familjen Snellman
- salt, peppar, grillkrydda enligt tycke och smak
- Tag entrecôten i rumsvärme minst en halvtimme innan du tänkt grilla. Massera in kryddor på ytan enligt egen smak och låt dra in.
- Lägg stekmätaren i köttet, grilla först en vacker yta på köttet och sänk sen temperaturen och vänd med jämna mellanrum tills köttes innertemperatur ligger mellan 55-60 grader.
- Tag filéen av grillen och svep in i folie och låt dra sig en stund.
- Vill du göra biffar istället kan du skära upp dessa och grilla på en varm grill ett par minuter per sida.
- Tag även biffarna av grillen och svep in i folie och låt dra sig en stund.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla