Enkla färsbiffar
8
00:25
Lätt
Detta recept på färsbiffar är lätt som en plätt. Enkla råvaror, utan krusiduller. Receptet är också lätt att experimentera med för att skapa nya smakupplevelser.
- 1 pkt Familjen Snellman nötfärs 12 % 700 g
- 2 dl skorpmjöl
- 2 st lökar
- 4 st ägg
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk smör
- 4 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk salt
- Rör ihop grädde och skorpmjöl i en stor skål. Låt svälla i 5 minuter.
- Skala och finhacka löken.
- Sautera löken en god stund i smör och lägg sen i skorpmjölsblandningen. Fyll på med färs, ägg och kryddor och rör till en jämn massa.
- Av massan formar du sen biffar av önskad storlek, som du steker vackert bruna i smör.
- Du kan också tillreda biffarna i ugn, då är det 20 minuter och 220°C grader som gäller.
- Servera tillsammans med t.ex. potatismos.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla