Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
chorizo paprikor

Eldiga chorizo-paprikor

2

Detta recept från Kääpiölinna bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

I receptet används All Natural Chorizo

Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror. 

Ingredienser
  • 2 st stora gula paprikor
  • 3 st All Natural Chorizo
  • 2 st champinjoner (ca 100g)
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • lite olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 dl riven ost
Gör så här
  1. Halvera paprikorna på längden, ta bort skaftet och fröna. Skölj paprikorna i kallt vatten
  2. Hacka löken och de färska champinjonerna. Halvera först de små korvarna på längden och skär sedan halvorna i mindre bitar
  3. Stek den hackade svampen tills vätskan från svampen avdunstat. Tillsätt en skvätt olja, den hackade löken, vitlök och den skivade korven. Stek i några minuter tills löken är gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar
  4. Strö vetemjöl på svamp-korvblandningen. Blanda och tillsätt grädde. Låt sjuda några minuter. Tillsätt timjan
  5. Lägg paprikahalvorna i en oljad ugnsform. Sätt korv-svampröran på paprikorna och strö på riejält med riven ost
  6. Grädda paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, eller tills de är passligt mjuka.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension