Finmalen grillkorv på spett med smak av rosmarin
Grillkorv – perfekt till sommaren
Här hittar du ett delikat recept för grillspett med vår finmalda grillkorv. I detta recept används rosmarinkvistar istället för vanliga träpinnar, det ger variation till den traditionella grillmaten. Att grilla korv är ett måste till sommaren och att göra som ett spett är en stor favorit. Den skivade grillkorven tillsammans med paprika och rosmarin är enkelt att göra och väldigt uppskattat.
I receptet används Prima finmalen grillkorv
Finmald grillkorv med en kötthalt på 86 procent. Den finmalda grillkorven innehåller varken svål, natriumglutamat eller tillsatt fosfat och är gjord på förstklassigt, gmo-fritt kött från österbottniska familjegårdar.
- 1 pkt finmalen grillkorv
- 3 olikfärgade paprikor
- 8–10 rosmarinkvistar
- 1 dl olja
- 1 msk honung
- 1 msk senap
- 1 röd eller grön chili
- 1 msk hackade rosmarinblad
- Börja med kryddoljan, blanda ingredienserna i en stor skål med en visp.
- Skiva korven och skär paprikorna i fyrkantiga bitar som du blandar med kryddoljan. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
- Riv bladen från rosmarinkvistarna, och lämna ett par centimeter av blad på toppen. Trä ingredienserna på rosmarinkvistarna och smaksätt med kryddolja. Grilla spetten.
- Avnjut tillsammans med en fräsch sallad.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Recept
Grillkorv på spett från Familjen Snellman
Receptet för vår finmalda grillkorv på spett är utformade enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår produktion av korvar och hur vi värnar om djurens välmående.