Eldiga entrecotesmörgåsar med tomat och basilika
4-6
01:00
Ett riktigt lyckat recept på den lyxigaste av lyxiga mackor. Smakupplevelse som heter duga helt enkelt, med fantastiskt bra kött från Familjen Snellman.
I receptet används Entrecote i bit
Entrecôten är både saftigt och smakrikt kött med mycket insprängt fett, en favorit för många vänner av en riktigt god biff. I vårt fall används alltid finländsk nöt från våra egna familjegårdar i Österbotten.
- 1 st Familjen Snellmans entrecote i bit
- 1 dl djävulssylt
- 3 ms rypsolja
- 2 ms soja
- 2 ms Worcestershire- sås
- 4 skivor lantligt bröd
- 1 ask körsbärstomater
- 1 kruka basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 150 g färskost
- 3 ms balsamico
- olivolja
- en nypa havssalt
- några varv ur pepparkvarnen
- Börja med köttet: Rör ihop marinadingredienserna i en skål. Skär 2-3 cm tjocka biffar av entrecotén och låt ta smak i ett par timmar av marinaden.
- Tag köttet i rumstemperatur ca. 30 minuter innan tillredning. Grilla biffarna 2-3 minuter på bägge sidorna samtidigt som du smetar in marinad på biffarna.
- Klart blir det när innetemperaturen närmar sig 60 grader. Krydda biffarna med flingsalt och svep ännu in i folie för ytterligare 5-10 minuter innan det är dags att äta.
- Brödet: Halvera körsbärstomaterna och knyck bladen av basilikan. Skala vitlöksklyfta och halvera den.
- Smeta in brödskivorna med olivolja. Kör skivorna på grillen på låg temperatur i några minuter så att de får vacker färg.
- Gnugga in vitlök på de varma brödskivorna. Bred ut färskost. Lyft på ömsom tomat och ömsom basilika. Skvätt lite balsamico på tomaterna. Strö havssalt och peppar över.
- Plocka entrecoten och placera på bröden och varva slutligen med havssalt.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla