Hotdogs med äpple, bacon och hasselnöt
4
Detta recept från Vivaciabatta bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
I receptet används Riktig knackkorv
Familjen Snellmans knackkorv har långa anor och började tillverkas på 1950-talet. Den har många trogna fans. Denna förstklassiga knackkorv knäcker och smakar precis som riktigt knackkorv ska göra. Den innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen.
- 1 pkt Snellman Riktig Knackkorv
- Bacon (enligt tycke och smak)
- 250 g mjöl
- 150 g mjölk
- 30 g smör
- 20 g socker
- 12 g jäst
- 5 g salt
- 30 g hasselnötter
- ägg för smörjning
- 3 äpplen
- 1 chili
- 2 msk vatten eller äppeljuice
- honung
- en nypa socker
- salt, peppar
- 1 citronsaft och skal
- Börja med semlorna: Rosta mer nötter än vad som krävs till semlorna och krossa dem grovt, spara en del som garnering till hotdogarna. Lägg alla ingredienser utom nötterna i en matberedare och knåda degen, blanda sedan i nötterna.
- Dela den färdiga degen i 6 delar, rulla dem till bollar och låt jäsa i 10 minuter på en mjölad yta. Du kan här också använda rismjöl och inte smörja semlorna. I så fall blir ytan lite trevligt ojämn men å andra sidan blekare i färgen.
- Rulla bollarna avlånga mellan händerna och låt dem ligga på en plåt i en halvtimme. Pensla dem med smör och grädda i ugnen på 225 grader. Vakta dem noga eftersom de lätt bränns.
- Under tiden som semlorna är i ugnen kan du göra chili-äppelsylten: Tärna och hacka äpplena och chilin i små bitar. Tillsätt dem i kastrullen med de andra ingredienserna. Koka över liten låga tills äpplena nästan gått sönder.
- Plocka ihop hotdogarna: Stek korven och baconet. Skär upp semlorna, bred på senap, sätt på korven och baconet och toppa med chiliäppelsylt och nötkross.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla