Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Micke Björklunds kolgrillade entrecôte med tomataioli och sparris

6
00:50
Entrecôte recept

En saftig entrecôte med tomater och sparris varvas med en egengjord aioli. Receptet är gjort av den åländske stjärnkocken och mediepersonligheten Micke Björklund inom ramen för miniserien ”Mickes matresa”.

En saftig entrecoté med tomater och sparris varvas med en egengjord aioli av Micke Björklund.

Ingredienser
  • 1 st Familjen Snellman entrecote i bit
  • flingsalt
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 klase körsbärstomater
  • 4-6 st sparrisstjälkar
Aioli:
  • 1 st äggula
  • 2 tsk osötad senap
  • 1 tsk tomatpuré
  • ca 1,5 dl rypsolja
  • 0,2 dl vitvinsvinäger
  • peppar ur kvarn
  • 2 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • persilja
Gör så här
  1. Skär inlednignsvis entrecoren i 3-4 stora biffar, låt vila på arbetsbänken för att nå rumstemperatur. Salta och peppra köttet på bägge sidor i samma veva.
  2. Aioli: Handvispa din gula, senapen och tomatpurén i en skål. Häll i rypsolja under vispningen, men var noga att det inte spricker. Ifall aiolin spricker gäller det att börja om. När aiolin fått en bra konsistens fyller du på med vinäger och peppar och fortsätter röra. Tag två vitlöksklyftor och knäck dom med knivbladet innan du skalar. Finhacka vitlöken och använd flingsalt som sandpapper och mal ner massan till en puré, hacka färsk persilja över vitlökspurén så de gifter sig bra och rör ner i aiolismeten.
  3. Vid grillen: Vänta in en ordentlig värme i din kolgrill. Sätt på köttet och grilla ordentligt på bägge sidor. Tumregeln för köttet är att köttsaften börjar sippra upp på ytan, röd och råsa innebär rare medan en ljusare färg signalerar well done. Grilla tomaten och sparrisen vid sidan om köttet i några minuter så de får färg. var speciellt varsam med tomaterna. När du tar sparrisen av grillen toppar du med lite olja och flingsalt. Lägg i sin tur de grillade tomaterna i aiolin och rör om försiktigt.
  4. Transchering: Skär köttet på tvären i 45-gradig vinkel för att kapa strukturen. Börja med grillad sparris under, placera köttet överst, dutta in aioli lite här och där och avrunda med eventuell avrunnen köttsaft. Färsk basilika överst!

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension