Entrecôte med ugnspotatis, grillad sparris och sommarmajonnäs
4
01:00
Smör, smör och sen ännu lite mera smör. Kocken Mika Ilvoranta har gjort ett somrigt recept på riktigt gott kött med sparris och potatis inför säsongen 2021. Pricken över i:et är Mikas egen sommarmajonäs, som blandar jordgubbar, lime och soltorkade tomater. Nästan löjligt gott!
Ett somrigt recept på riktigt gott kött med sparris och potatis inför säsongen 2021.
- 1 st Familjen Snellmans Entrecote i bit
- 4 tsk salt
- 4 tsk krossad svartpeppar
- 150 g smält smör
- 4 st stora potatisar
- 8 msk smält smör
- 4 tsk salt
- 2-3 dl jordgubbar, frysta eller färska
- 1 dl soltorkad tomat
- 2 msk krossad grönpeppar
- 1 st limefrukt, skalet och saften
- 400 g god majonnäs (burk)
- 8 st sparrisar
- 8 msk smör
- 4 msk persillade
- Låt köttet stå en god stund i rumstemperatur medan du förbereder övriga element.
- Mixa eller hacka ihop jordgubbarna och tomaterna, tillsätt kryddor, saft och majonnäs efterhand och blanda ihop till en jämn och ljuvlig smet.
- Skär de stora potatisarna i halvor och pensla med smält smör och salta innan du kör i ugn på 150-175 grader. Låt potatisen ligga i ugn tills de mjuknar och får färg.
- Skär upp 2 st ca 500 g biffar. Stek 2 minuter på var sida på riktigt varm grillpanna eller ute på grillen och följ upp stekningen med att låta biffarna svänga 2 minuter i en 100-gradig ugn.
- Ställ sen biffarna och vila på ett skärbräde i 15 minuter innan du skär upp dem på längden och trancherar fyra portioner.
- Bryt först av 2-4 cm av roten på sparrisen. Smält smöret och blanda i persillade, pensla sparrisarna och stek antingen i stekpanna eller på grillen tills de mjuknat och får lite färg.
- Servera och njut!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla