
Entrecôte med ugnspotatis, grillad sparris och sommarmajonnäs
Smör, smör och sen ännu lite mera smör. Kocken Mika Ilvoranta har gjort ett somrigt recept på riktigt gott kött med sparris och potatis inför säsongen 2021. Pricken över i:et är Mikas egen sommarmajonäs, som blandar jordgubbar, lime och soltorkade tomater. Nästan löjligt gott!
Ett somrigt recept på riktigt gott kött med sparris och potatis inför säsongen 2021.
- 1 st Familjen Snellmans Entrecote i bit
- 4 tsk salt
- 4 tsk krossad svartpeppar
- 150 g smält smör
- 4 st stora potatisar
- 8 msk smält smör
- 4 tsk salt
- 2-3 dl jordgubbar, frysta eller färska
- 1 dl soltorkad tomat
- 2 msk krossad grönpeppar
- 1 st limefrukt, skalet och saften
- 400 g god majonnäs (burk)
- 8 st sparrisar
- 8 msk smör
- 4 msk persillade
-
Låt köttet stå en god stund i rumstemperatur medan du förbereder övriga element.
-
Mixa eller hacka ihop jordgubbarna och tomaterna, tillsätt kryddor, saft och majonnäs efterhand och blanda ihop till en jämn och ljuvlig smet.
-
Skär de stora potatisarna i halvor och pensla med smält smör och salta innan du kör i ugn på 150-175 grader. Låt potatisen ligga i ugn tills de mjuknar och får färg.
-
Skär upp 2 st ca 500 g biffar. Stek 2 minuter på var sida på riktigt varm grillpanna eller ute på grillen och följ upp stekningen med att låta biffarna svänga 2 minuter i en 100-gradig ugn.
-
Ställ sen biffarna och vila på ett skärbräde i 15 minuter innan du skär upp dem på längden och trancherar fyra portioner.
-
Bryt först av 2-4 cm av roten på sparrisen. Smält smöret och blanda i persillade, pensla sparrisarna och stek antingen i stekpanna eller på grillen tills de mjuknat och får lite färg.
-
Servera och njut!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla