Varm grillsallad med vindruvor och Chorizo
Snellmans läckra grillsallad
Svårslagen sommarsallad som är både matig och fräsch! Tankarna går till medelhavets smaker med vår Chorizo, en korv vi gör helt utan tillsatser med fokus på genuint god smak. Goda ingredienser i en perfekt grillsallad.
Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.
I receptet används Chorizo All Natural
Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror.
- 230 g All natural Chorizo
- 4 st hjärtsallad (400g)
- 250 g vindruvor
- 1 kruka bladpersilja
- 1 dl hasselnötter
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk honung
- 2 msk balsamico
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- Skölj och halvera salladen. Skölj också druvorna och dela in i mindre klasar.
- Gör såsen redo genom att blanda ihop alla ingredienser.
- Grilla korven, druvorna och salladen. Lägg sallad och druvor i botten av en stor skål när du är klar.
- Skär korven i mindre bitar och lägg ovan salladen, toppa med bladpersilja och hackade hasselnötter.
- Häll slutligen sås över härligheten!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Recept
Grillsallad med chorizo från Familjen Snellman
Receptet för vår läckra grillsallad är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår produktion av korvar och hur vi värnar om djurens välmående.