Oemotståndliga grillspett med fläskfilé, chili och bacon
Grillspett med fläskfilé
När du tillreder spett är det bara din egen fantasi som sätter gränserna. Vår oerhört välputsade Fläskfilé av Lantgris är en bra grund att bygga vidare på. Grillspett med fläskfilé, chili och bacon är en given succé.
I receptet används Premium Putsad Fläskfilé
Fläskfilén är god och mångsidig och fungerar både i vardagen och till fest. Lika god i ugn, stekpanna eller på grillen.
- 1 st Fläskfilé av lantgris
- 8 skivor bacon
- 8 skivor färsk ananas
- 1 röd chili
- 1 rödlök
- 4 långa grillpinnar av bambu
- en halv kruka salvia
- en skvätt olivolja
- Lyft fram köttet i rumstemperatur i god tid. Skär sen kuber av köttet i den storlek du föredrar.
- Tvätta och skär upp chilin. Ta bort fröna, och skär i tunna strimlor.
- Skär rödlöken i fyra bitar och ta bort skalet. Lägg ut baconskivorna, och strö över chilistrimlorna. Rulla in ananasskivorna i baconskivorna.
- Blöt grillpinnarna 15 minuter i kallt vatten. Trä köttet, ananasskivorna och lökklyftorna i tur och ordning på pinnarna.
- Grilla eller stek baconspetten. Stek samtidigt salviabladen i het olivolja tills det är bruna och krispiga, och lägg dem på spetten.
- Servera med halloumisallad.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Recept
Grillspett med fläskfilé från Familjen Snellman
Receptet för vårt grillspett med fläskfilé är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår användning av färskt kött och hur vi värnar om djurens välmående.