Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss
länkkorv och aubergine

Ugnsmums med länkkorv och aubergine

En fläkt av Grekland i matvardagen. Aubergine utgör grunden för denna rätt, där fyllningen denna gång är Riktig länkkorv från Finland. Smidig att tillreda i ugnen.

Riktig länkkkorv i naturtarm

I receptet används Riktig länkkorv i naturtarm

För ganska många år sedan föddes Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kan konstatera att slutresultatet blev mycket bra!

Ingredienser
Ugnsmums:
  • 1 pkt Riktig länk i naturtarm
  • 1-2 aubergine
  • 150 g riven ost
  • 3 dl grädde
Såsen:
  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 g tomatkross
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ dl färsk basilika
Gör så här
  1. Skär auberginen till tunna puckar, strö salt över och låt vila i en halv timme.
  2. Tillred såsen genom att hacka och glasera löken i smör, tillsätt tomatkross, sirap, färsk basilia och de övriga kryddorna och låt puttra en stund.
  3. Låt såsen vila och torka av auberginepuckarna. Skala och skiva länkkorven.
  4. Placera ingredienser turvis på varandra i en ugnsform och toppa med riven ost.
  5. Häll slutligen grädde över helheten och grädda i 50 minuter i 200 grader.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension