Ugnsmums med länkkorv och aubergine
En fläkt av Grekland i matvardagen. Aubergine utgör grunden för denna rätt, där fyllningen denna gång är Riktig länkkorv från Finland. Smidig att tillreda i ugnen.
I receptet används Riktig länkkorv i naturtarm
För ganska många år sedan föddes Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kan konstatera att slutresultatet blev mycket bra!
- 1 pkt Riktig länk i naturtarm
- 1-2 aubergine
- 150 g riven ost
- 3 dl grädde
- 2 lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 800 g tomatkross
- 1 msk sirap
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- ½ dl färsk basilika
- Skär auberginen till tunna puckar, strö salt över och låt vila i en halv timme.
- Tillred såsen genom att hacka och glasera löken i smör, tillsätt tomatkross, sirap, färsk basilia och de övriga kryddorna och låt puttra en stund.
- Låt såsen vila och torka av auberginepuckarna. Skala och skiva länkkorven.
- Placera ingredienser turvis på varandra i en ugnsform och toppa med riven ost.
- Häll slutligen grädde över helheten och grädda i 50 minuter i 200 grader.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla