Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Thai-inspirerade grillspett med kokos

4
Fläskfile recept

Thailändska grillspett

Testat alla möjliga smakupplevelser på grillen? Dags att pröva kokos då! Dessa spett gör sig mycket väl på grillen, men kan också tillredas i ugnen. Thailändska grillspett med sin tropiska smakupplevelse kompletterar du perfekt med en mjuk bädd av kokosris.

I receptet används Premium Putsad Fläskfilé

Fläskfilén är god och mångsidig och fungerar både i vardagen och till fest. Lika god i ugn, stekpanna eller på grillen.

Ingredienser
Fläskfilé:
  • 1 st fläskfilé ca 650 g
Kokosmarinad:
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven färsk ingefära eller ingefärapasta
  • 1 st lime (saften och skalet)
  • 1 tsk kokosmjöl
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk farinsocker
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk curry
  • 2 msk sojasås
  • färsk koriander för serveringen
Kokosris:
  • 3 dl basmatiris
  • 4 dl vatten
  • 2 msk lime- eller citronsaft
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl finhackad koriander
Gör så här
  1. Hacka vitlöken, skala ingefäran och riv sedan den. Tvätta din lime och riv skalet, kläm ur saften och spara.
  2. Rör ihop alla ingredienser för marinaden. Skär fläskfilén i skivor och lägg i marinaden. Täck skålen med plastfilm och ställ i kylskåpet för att ta smak i minst ett par timmar, gärna ett dygn.
  3. Ta ut köttet i rumstemperatur i god tid innan du börjar grilla. Blötlägg grillpinnarna i kallt vatten i 10 minuter. Trä 3-4 köttbitar på varje spett.
  4. Ställ in grillen på medelvärme. Grilla med tålamod, rotera pinnarna ofta och håll på i 15 minuter samtidigt som du penslar köttet med några minuters mellanrum. Du kan också använda grill-inställningen på din varmluftsugn och köra 225 grader i 15-20 minuter om det är mer bekvämt.
  5. Kokosris. Görs i ordning innan köttet går på grillen. Skölj riset och tillsätt i kokande vattnet limejuicen. Låt koka i några minuter innan du tillsätter kokosmjölken. Koka upp rejält och tag av plattan. Täck med lock och låt vätskan dra sig i drygt 20 minuter.
  6. Servera spetten på en bädd av kokosris med riven koriander.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension

Thailändska grillspett från Familjen Snellman

Receptet för thailändska grillspett med kokos är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår användning av färskt kött och hur vi värnar om djurens välmående.