Spett med mini hasselbackpotatis och tre sorters korv
Detta recept från Malins blogg var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
ps. Vi har ändrat receptet i takt med att vissa produkter försvunnit ur utbudet.
I receptet används Riktig länkkorv i naturtarm
För ganska många år sedan föddes Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kan konstatera att slutresultatet blev mycket bra!
I receptet används All Natural Chorizo
Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror.
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
- 1 pkt Snellman All Natural länk
- 1 pkt Kebab
- Träspett, blötlagda
- körsbärstomater
- nypotatis
- smält
- smör
- torkade örter
- salt, peppar
- Trä korvar, tomater och tvättade nypotatisar på spetten. Tips! De hårda potatisarna går lättare att föra fram spetten om du först snurrar potatisen några varv på pinnen och sen puffar fram dem
- Skär fina skåror på ovansidan av potatisarna, så djupt att kniven tar i pinnen. Pensla med smält smör och strö över torkade örter, salt och peppar
- Stek spetten i ugnen på 200 C i ca 15 minuter. Efter halva tiden kan du byta plats på dem i formen så att de tar upp stekspadet från korvarna bättre
- Servera som de är med lite goda tillbehör och dippar! Kan rekommendera paprikasylt!
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla