Sommarsoppa med knackkorv
4
Sommmarsoppan är en traditionell finländsk soppa gjord på mjölk, där nyskördade grönsaker lägger grunden för smakupplevelsen. Vill du ha en fetare soppa går det bra att röra ner färskost också!
I receptet används Riktig Knackkorv
Familjen Snellmans knackkorv har långa anor och började tillverkas på 1950-talet. Den har många trogna fans. Denna förstklassiga knackkorv knäcker och smakar precis som riktigt knackkorv ska göra. Den innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen.
- 1 pkt Familjen Snellman Riktig knackkorv
- 2 morötter
- 1 gul majrova eller bit av kålrot
- 1 liten palsternacka
- 13–15 dl vatten
- 0,5 tsk grovt malen svartpeppar
- 1 tsk salt
- 200 g sommarkål
- 1 lök
- 1 liten blomkål
- 8 brysselkål
- 1 dl ärter
- 1 ct (150 g) crème fraiche
- 1 dl färsk persilja och basilika, hackad
- 2 mosade vitlöksklyftor
- 1 tsk senap
- 0,25 tsk salt
- Skär korvarna i bitar
- Skala och skär morötterna, palsternacka och majrova i bitar. Lägg de i en kastrull och tillsätt vatten, kryddorna och salt. Låt koka i 2 minuter
- Tillsätt strimlad kål och lök samt blomkål och brysselkål i bitar
- Tillsätt korvbitarna och ärterna. Koka upp
- Stäng av värmen och låt soppan sjuda under lock i 10 minuter före servering
- Portionera ört-crème fraichen på sopportionen. Servera med gott bröd.
- CrEme fraiche med örter
- Blanda crème fraiche med hackade örter och kryddorna.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla