
Sommarsoppa med knackkorv
Sommmarsoppan är en traditionell finländsk soppa gjord på mjölk, där nyskördade grönsaker lägger grunden för smakupplevelsen. Vill du ha en fetare soppa går det bra att röra ner färskost också!

I receptet används Riktig Knackkorv
Familjen Snellmans knackkorv har långa anor och började tillverkas på 1950-talet. Den har många trogna fans. Denna förstklassiga knackkorv knäcker och smakar precis som riktigt knackkorv ska göra. Den innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen.
- 1 pkt Familjen Snellman Riktig knackkorv
- 2 morötter
- 1 gul majrova eller bit av kålrot
- 1 liten palsternacka
- 13–15 dl vatten
- 0,5 tsk grovt malen svartpeppar
- 1 tsk salt
- 200 g sommarkål
- 1 lök
- 1 liten blomkål
- 8 brysselkål
- 1 dl ärter
- 1 ct (150 g) crème fraiche
- 1 dl färsk persilja och basilika, hackad
- 2 mosade vitlöksklyftor
- 1 tsk senap
- 0,25 tsk salt
-
Skär korvarna i bitar
-
Skala och skär morötterna, palsternacka och majrova i bitar. Lägg de i en kastrull och tillsätt vatten, kryddorna och salt. Låt koka i 2 minuter
-
Tillsätt strimlad kål och lök samt blomkål och brysselkål i bitar
-
Tillsätt korvbitarna och ärterna. Koka upp
-
Stäng av värmen och låt soppan sjuda under lock i 10 minuter före servering
-
Portionera ört-crème fraichen på sopportionen. Servera med gott bröd.
-
CrEme fraiche med örter
-
Blanda crème fraiche med hackade örter och kryddorna.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla