Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Riktigt länkkorv på fänkålssallads och potatispurébädd

Riktigt länkkkorv på en bädd av fänkål, potatispuré och tomatsalsa. Slå på en skvätt honungssenap och bitarna faller på plats. Receptet deltog i Kunnon lenkkimakkara-utmaningen 2013 och är signerat ocJulia-bloggen.

Riktig länkkkorv i naturtarm

I receptet används Riktig länkkorv i naturtarm

För ganska många år sedan föddes Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kan konstatera att slutresultatet blev mycket bra!

Ingredienser
  • 1 pkt Riktigt länkkorv i naturtarm
Potatispuré:
  • 500 g mjöliga potatisar
  • salt enligt tycke och smak
  • nypa vitpeppar
  • 70 g smör
  • 2 dl mjölk
Varm fänkålssallad:
  • 1 fänkål
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk apelsinjuice
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 dl ärtskott
  • 4 msk stekta pinjefrön
Tomatsalsa:
  • 1 st tomat
  • 1 st chalottenlök
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 msk olivolja
  • saft från en lime
Senapssås:
  • 4 tsk Original Dijon-senap
  • 3 tsk flytande honung
  • 1 nypa salt och dragon
Gör så här
  1. Potatispuré: Skala och skär potatisen. Koka i salt vatten. Värm mjölken och smält i smöret. Gör en jämn mos, mosa tillräckligt länge med andra ord. När du har en bra massa lägger du i blandningen av smör och mjölk, lite åt gången, under ständig omrörning. Se till att mjölken är varm när du rör i i den, använd gärna en stor träslev. Smaka av och tillsätt, om så önskas, lite vitpeppar. Akta dig för att överkrydda.
  2. Varm fänkålssallad: Halvera fänkålen och ta bort rotdelen. Skär ytterst tunna skivor som du steker på stekpanna i några minuter under ständig omrörning. Krydda med lite juice, salt och peppar och rör ner ärtskotten och dina frön.
  3. Tomatsalsa: Skär kuber av tomaten och hacka löken. Blanda ingredienserna och rör i olja, saft från en lime samt koriander och övriga kryddor.
  4. Korv: Skala länkkkorven och skär tunna skivor. Värm en skvätt olja i en stekpanna och ge korvskivorna en vacker brun färg på båda sidorna, krydda lätt med salt och peppar. Blanda sist ihop senapssåsens ingredienser och njut.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension