Potatis-äppelmos, glaserade morötter och stekt chorizo korv
Detta recept från Dreamer Achiever bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
ps. Vi har ändrat receptet i takt med att vissa produkter försvunnit ur utbudet.
I receptet används All Natural Chorizo
Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror.
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
- 140 g potatis
- 140 g äpple
- vatten
- 2 morötter
- 0.5 msk smör
- 0.5 msk honung
- 0.25 vatten
- salt, peppar
- 0.5 dl lingon
- 1 msk vatten
- 2 msk socker
- en nypa vanilj
- Potatis-äppelmos: Skala och hacka potatisen Tvätta och hacka äpplena Koka potatisen och äpplena i 20 minuter och mosa dem sedan.
- Glaserade morötter: Skala morötterna och skär dem till små kuber Värm upp vatten, smör, honung och kryddorna i en stekpanna Tillsätt morötterna och koka dem i 5 minuter på låg värme. Höj värmen och låt koka i 5 minuter så att de karamelliseras.
- Stekt korv: Halvera korvarna Stek dem i ca 5 minuter i en stekpanna och sväng dem med jämna mellanrum.
- Lingonsylt: Sätt alla ingredienser i en mikrovågsugnstålig skål Värm i mikrovågsugn i 1-2 minuter.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla