Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss
Pepprig fläskfilé med bacon

Fläskfilé med peppar och bacon

4
01:00
Lätt
Fläskfile recept

Gott, rejält och smidigt för såväl vardag som fest. Vår fläskfilé är god nog som den är, men som med det mesta här i världen, blir allting bättre med riktigt bra bacon. Servera gärna med klyftpotatis eller pommes frites, eller kombinera med en blandsallad.

Ingredienser
Köttet:
  • 1 st Fläskfilé av lantgris
  • 1 paket bacon
  • 0,5 dl tomatketchup
  • 1 tsk salt
  • 2-3 tsk grovmald svartpeppar
  • 0,5 kruka libsticka eller en kruka bladpersilja
Pensling:
  • 0,25 dl tomatketchup
  • 1 tl grovmald svartpeppar
Servering:
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1tsk citronskal, rivet av en halv citron
Gör så här
  1. Börja med köttet. Putsa först och gnid sen in lite salt och önskade kryddor i köttet. Bryn i panna på medelhög värme. Placera filén i en stekpåse och stick en stektermometer i köttet genom påsen. Stek i ugn på 175˚C i ca 30 min eller tills termometern visar 72˚C.
  2. Skär sen ungefär 2 cm tjocka skivor av filén, efter att den vilat i folie en stund. Blanda ihop ketchup, salt, svartpeppar och örter. Tillsätt filén och rör om. Låt ta smak i 10 minuter.
  3. Svep in dina filébitar i baconskivor. Stek på medelvärme på pannan tills baconet har fått färg och grisfilén värme. Pensla filéknyten med glasering under tillagningen.
  4. Servera med yoghurtsås, som du kryddat med citronskal.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension