
Fläskfilé med peppar och bacon
Gott, rejält och smidigt för såväl vardag som fest. Vår fläskfilé är god nog som den är, men som med det mesta här i världen, blir allting bättre med riktigt bra bacon. Servera gärna med klyftpotatis eller pommes frites, eller kombinera med en blandsallad.
- 1 st Fläskfilé av lantgris
- 1 paket bacon
- 0,5 dl tomatketchup
- 1 tsk salt
- 2-3 tsk grovmald svartpeppar
- 0,5 kruka libsticka eller en kruka bladpersilja
- 0,25 dl tomatketchup
- 1 tl grovmald svartpeppar
- 2 dl tjock yoghurt
- 1tsk citronskal, rivet av en halv citron
- Börja med köttet. Putsa först och gnid sen in lite salt och önskade kryddor i köttet. Bryn i panna på medelhög värme. Placera filén i en stekpåse och stick en stektermometer i köttet genom påsen. Stek i ugn på 175˚C i ca 30 min eller tills termometern visar 72˚C.
- Skär sen ungefär 2 cm tjocka skivor av filén, efter att den vilat i folie en stund. Blanda ihop ketchup, salt, svartpeppar och örter. Tillsätt filén och rör om. Låt ta smak i 10 minuter.
- Svep in dina filébitar i baconskivor. Stek på medelvärme på pannan tills baconet har fått färg och grisfilén värme. Pensla filéknyten med glasering under tillagningen.
- Servera med yoghurtsås, som du kryddat med citronskal.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla