Fläskfilé med peppar och bacon
Pepprig fläskfilé med bacon
Gott, rejält och smidigt för såväl vardag som fest. Vår fläskfilé är god nog som den är, men som med det mesta här i världen, blir allting bättre med riktigt bra bacon. Servera gärna med klyftpotatis eller pommes frites, eller kombinera med en blandsallad. Fläskfilé med bacon är en väldigt god kombo!
I receptet används Premium Putsad Fläskfilé
Fläskfilén är god och mångsidig och fungerar både i vardagen och till fest. Lika god i ugn, stekpanna eller på grillen.
- 1 st Fläskfilé av lantgris
- 1 paket bacon
- 0,5 dl tomatketchup
- 1 tsk salt
- 2-3 tsk grovmald svartpeppar
- 0,5 kruka libsticka eller en kruka bladpersilja
- 0,25 dl tomatketchup
- 1 tl grovmald svartpeppar
- 2 dl tjock yoghurt
- 1tsk citronskal, rivet av en halv citron
- Börja med köttet. Putsa först och gnid sen in lite salt och önskade kryddor i köttet. Bryn i panna på medelhög värme. Placera filén i en stekpåse och stick en stektermometer i köttet genom påsen. Stek i ugn på 175˚C i ca 30 min eller tills termometern visar 72˚C.
- Skär sen ungefär 2 cm tjocka skivor av filén, efter att den vilat i folie en stund. Blanda ihop ketchup, salt, svartpeppar och örter. Tillsätt filén och rör om. Låt ta smak i 10 minuter.
- Svep in dina filébitar i baconskivor. Stek på medelvärme på pannan tills baconet har fått färg och grisfilén värme. Pensla filéknyten med glasering under tillagningen.
- Servera med yoghurtsås, som du kryddat med citronskal.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla
Recept
Fläskfilé med bacon från Familjen Snellman
Receptet för fläskfilé med peppar och bacon är utformat enligt samma principer som vi följer när vi tillverkar våra produkter och därför är vårt mål alltid den bästa smaken och så naturliga råvaror som möjligt. Läs mer om vårt ansvar för hållbarhet, vår användning av färskt kött och hur vi värnar om djurens välmående.