Paella con chorizo
Den här paellan kräver nästan ingen kryddning alls – det står korven för. När du steker chorizokorven sprids den underbara kryddningen av vitlök, chili och kummin i pannan och det skapar en perfekt bas för riset att gotta sig i. För den äkta paellakänslan har vi använt saffran i receptet – men du kan också få den karaktäristiska gula färgen med 2 tsk gurkmeja.
I receptet används All Natural Chorizo
Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror.
- 1 pkt All Natural Chorizo
- 1 lök
- 1 msk rypsolja
- 1 msk tomatpuré
- 4 dl långkornigt ris
- 200 g fryst grönsakblandning
- 1 l vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- saffran
- 1 äggula
- 1 dl rypsolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk senap
- salt och socker efter smak
- Skär chorizokorvarna i skivor.
- Hacka löken och fräs i en minut i rypsolja.
- Tillsätt chorizon och låt korvbitarna brynas en aning.
- Lägg i riset, saffran och tomatpuré och fräs det i pannan utan vätska i en minut. Rör ner grönsaksblandningen.
- Häll på vatten, smula ner köttbuljongtärningarna och låt alltsammans puttra tills riset kokat klart. Kom ihåg att röra om nu och då.
- Smaka av med salt och peppar. Servera paellan med en klick vitlöksaioli.
- VITLÖKSAIOLI: Lägg äggulan i en skål och häll på oljan, droppvis. Rör om kraftigt medan du häller oljan. Häll litet i taget och försiktigt i början, när majonnäsen börjar tjocka kan du hälla mindre försiktigt. Rör ner finhackad vitlök och senap. Smaka av med lite salt och en nypa socker.
Hitta Snellmans produkter nära dig
Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla