Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog
korv och brödrulle

Korvbrödrulle

6
Korv

Detta recept från ”Ugolinun herkut”-bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

I receptet används All Natural Bratwurst

Denna korv med tyskt ursprung ska helst stekas eller grillas. Som det sig bör är den tillverkad av fint hackat kött, såväl finländsk nöt och gris. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 procent österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror. 

I receptet används All Natural Chorizo

Chorizon får sin äkta smak av bl.a. chili, paprika, koriander och svartpeppar. En passlig sötma och rundhet till denna utsökta korv kommer från löken och vitlöken. Vi hade en dröm om korvar som är fria från tillsatsämnen och som samtidigt smakar gott. Slutresultatet blev vår omtyckta produktserie All Natural. 100 % österbottniskt kött, ingen nitrit eller tillsatt fosfat. Endast rena, naturliga råvaror. 

Ingredienser
BRATWURST-KANTARELL BRÖDRULLAR:
  • 1 pkt Snellman All Natural Bratwurst
  • vete- eller rågtunnbröd utan tillsatser
  • groddar, t.ex. alfalfa
  • färsk timjan
  • kantarellkräm
Kantarellkräm:
  • 1 dl kantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl olivolja
  • färsk timjan och persilja
  • en nypa salt, svart- och vitpeppar
CHORIZO BRÖDRULLAR:
  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • vete- eller rågtunnbröd utan tillsatser
  • cheddarost
  • eldig groddsallad
  • Chili (röd)
Lingonkräm:
  • 1 dl lingon
  • 0.5 finhackad chili
  • 1 msk socker
Gör så här
  1. Tillred först krämerna
  2. Stek kantarellerna i en tesked olivolja för att få bort överflödig vätska. Smaka av med timjan, vitpeppar, svartpeppar och salt. Blanda vitlöken och persiljan med en mortel eller mixer och blanda ner i krämen. Tillsätt olivolja och blanda ännu lite
  3. Sätt lingon, chili och socker i en liten kastrull. Dela lingonen lite så att saften kommer ut och blanda om. Hetta upp blandningen och låt bubbla tills den får formen av en sylt eller kräm. Detta tar ca 5 minuter
  4. Skär chilin i små bitar. Blanda vitlök, persilja och salt i en mortel. Blanda med krämen. Tillsätt olivolja och blanda noggrant
  5. Grilla korven
  6. Värm bröden eller tunnbröden på grillen i ett par sekunder
  7. Bred ut krämen på bröden. Sätt två korvar per bröd ovanpå krämen (4 korvar). Sätt de rätta ingredienserna till varje bröd och rulla försiktigt ihop
  8. Linda in rullarna i folie så hålls de bra ihop och är lätta att äta.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension