Våra produkter Vårt ansvar Familjen Snellman Recept På gång Kontakta oss Produktkatalog

Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen

00:15
Lätt
Korv

Kokt knackkorv är enkelt och finns ofta med i festbuffén vid bland annat nyår och Valborgsmässoafton. Det är i grund och botten enkelt att koka knackkorv, men ändå finns det flera råd och recept för hur man skall gå till väga.

Att kalla det här för ett recept för kokning är dessutom vilseledande, Familjen Snellmans knackkorv trivs egentligen inte i kokande vatten. Det handlar snarare om uppvärmning av knackkorv i kastrull, för kokningen har en tendens att söndra produkten.

Följ dessa råd så hålls knackkorven kompakt. Välj knackkorv efter smak och servera med hemmagjord potatissallad.

knackkorv

I receptet används Riktig knackkorv

Familjen Snellmans knackkorv har långa anor och började tillverkas på 1950-talet. Den har många trogna fans. Denna förstklassiga knackkorv knäcker och smakar precis som riktigt knackkorv ska göra. Den innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen.

Ingredienser
Ingredienser:
  • 1 pkt Snellmans Riktig Knackkorv
Gör så här
  1. Fyll kastrullen med kallt vatten och lägg i knackkorven, koka upp vattnet och när vattnet börjar koka upp tar du kastrullen av plattan.
  2. Låt inte blandningen koka, knackkorven är varm när de flyter upp till ytan.
  3. Tips: Blir knackkorven och puttra för länge på spisen börjar vattnet koka och då spricker korven lätt. Märker du att en knackkorv spricker kan du hälla ett glas kallt vatten i kastrullen, så undviker du att flera knackkorvar spricker.
  4. Tips: Riv inte loss knackkorven, använd sax eller en vass kniv. Knackkorvar är också ögongodis och de ser helt enkelt godare ut när de är hela.

Hitta Snellmans produkter nära dig

Sök enligt postnummer eller hemort och navigera dig fram till fantastiskt goda produkter i din butikshylla

Skriv en recension